Patria ръководи консорциум за отбранителна промишленост, който участва в програмата

...
Patria ръководи консорциум за отбранителна промишленост, който участва в програмата
Коментари Харесай

Следващото поколение бронирани бойни машини ще се разработва от европейски консорциум воден от Patria

Patria управлява консорциум за отбранителна индустрия, който взе участие в програмата на Европейски Съюз „ Европейска стратегия за индустриално развиване на защитата (EDIDP) “. Фокус на част от програмата EDIDP, е развиването на наземните бойни качества (GCC) посредством създаване на бронирани платформи от последващо потомство и надграждане на съществуващите. Patria е промишлен координатор на EDIDP-GCC-2020. За осъществяването на програмата Patria образува консорциум, наименуван FAMOUS (European Future Highly Mobile Augmented Armored Systems).

EDIDP е стратегия за развиване на отбранителната индустрия, предопределена да поддържа конкурентоспособността и иновационния потенциал на военната промишленост на съюза. Тя е първата стратегия за развиване на отбранителни качества с финансирана от Европейски Съюз с пакет от 500 милиона евро. Изборът на Patria за началник на програмата EDIDP е изработен в края на юни 2021 година, а планът ще започва на процедура през есента на 2021 година Проектът „ Наземни бойни качества “, воден от Patria, ще продължи две години.

Програмата FAMOUS има за цел да създаде бъдещи технологии и осъществявания, които усъвършенстват наземните бойни качества в области като подвижност, хибридната употреба, генерирането на сила и съхранението на сила, системи за сигурност и осведоменост за обстановката, роботика, C4I решения, оръжейни системи и решения за поддръжка на виталния цикъл.

„, Като интернационална компания с неповторим опит в защитата по суша, море и въздух, Patria е координатор на консорциума, тя управлява и координира програмата FAMOUS. Очакваме всички 19 компании, в това число интегратори на наземни бойни системи, както и високотехнологични междинни и дребни и междинни предприятия, да внесат в плана мощно допълващи се експертни знания, технологии и ноу-хау. Цялостната композиция от разнообразни най-модерни благоприятни условия на наземната система доста ще усъвършенства продуктивността и технологията на бронираните платформи “, споделя Еса Рауталинко, президент и основен изпълнителен шеф на Patria.

„ Тази стратегия за развиване е скъпа освен с създаването на нови платформи, само че и тъй като развива нов неповторим и новаторски метод за създаване на технологии от последващо потомство, които ще бъдат употребявани в бъдещи бронирани бойни машини и системи. Тези концепции ще бъдат бързо налични и ще се внедрят в бъдещи систематични архитектури още по време на актуалната Многогодишна финансова рамка (МFF), както и ще се употребяват и в бъдещите европейски бойни машини. Разработката освен се финансира, само че и се чака продуктите в последна сметка да доближават до действителна си приложимост. Този метод ще докара до единение и по този метод ще усили съгласуваността, стандартизацията и съвместимостта сред другите платформи в Европейски Съюз “, споделя Юси Ярвинен, президент на бизнес звеното на Patria’s Land.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР