Пътниците, влизащи в Дания и Швеция, от края на този

...
Пътниците, влизащи в Дания и Швеция, от края на този
Коментари Харесай

Дания и Швеция въвеждат от задължителни COVID тестове за пътниците

Пътниците, влизащи в Дания и Швеция, от края на този месец ще би трябвало да показват негативен тест за ковид, без значение от имунизационния си статус, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

С болшинство от членовете си комисията за битка с пандемията в датския парламент утвърди през днешния ден държавно предложение за въвеждането на тази мярка, импортирано от здравния министър Магнус Хойнике.

Предвидени са редица изключения, в това число за жителите на немската гранична провинция Шлезвиг-Холщайн, за хора, пътуващи по работа, за деца на възраст под 15 години и за пасажери, които могат да потвърдят, че са преболедували КОВИД-19 през последните шест месеца.

Изискването за наложително показване на тест влиза в действие в Дания от понеделник и в началото ще важи до 17 януари.

Антигенният тест би трябвало да е изработен не по-рано от 48 часа преди идването, а Пи Си Ар пробата - не по-рано от 72 часа преди идването. За поданици на Дания пробата може да бъде изработен 24 часа след идването.

В Швеция от вторник всички хора на възраст над 12 години, които идват в страната от чужбина, наложително следва да показват негативен тест за КОВИД-19 при идването си.

Той би трябвало да е изработен не по-рано от 48 часа преди идването, като ще важат както Пи Си Ар тестванията, по този начин и бързите проби, оповестиха шведските здравни управляващи.

Шведските управляващи плануват изключения за трансграничните служащи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР