Пътниците, пристигащи по въздух ще бъдат тествани за коронавирус при

...
Пътниците, пристигащи по въздух ще бъдат тествани за коронавирус при
Коментари Харесай

Великобритания: Вместо карантина при визита, тест за коронавирус още на летището

Пътниците, идващи по въздух ще бъдат тествани за ковид при идването си във Англия като различна мярка за унищожаване на карантинните ограничавания за влизащите в страната, научи английският вестник The Times.
Следващия месец на огромно летище ще стартира пробно тестване на пасажерите откакто преминат през имиграционния надзор и митниците.
Тестовете - сходни на тези, управлявани от Националната здравна система (НЗС) ще разпознават инфектираните с вируса единствено за седем часа. Така тези с негативни резултати ще съумеят да избегнат наложителната двуседмична изолираност.
Снощи самолетните компании обявиха, че този ход е решителен и ще разреши на държавното управление да приключи карантината за огромен брой хора, идващи във Англия.
Карантината, която беше въведена на 8 юни, изисква всички идващи от чужбина, в това число британци, които се връщат от чужбина, да се самоизолират. Правителството обмисля да освободи пасажери от страни с невисок риск като част от поредност от съглашения за „ въздушен мост “.
Тази седмица Исландия стартира тестване за ковид при идването в страната. Пътниците с негативен резултат са освободени от 14-дневната му карантина.
Така нареченият RT-PCR тест открива вирусни частици. Той ще се ползва от медицински сестри, употребяващи тампони за гърло и нос след митническия и имиграционния надзор. Ще бъде изпитан и различен тест за слюнка, който е по-бърз и елементарен за използване.
Пробите ще бъдат оценени от биотехнологична компания, като резултатите ще бъдат обработени сред седем часа и 24 часа. Очаква се пасажерите да пътуват до дома или до мястото, където са отседнали след теста и ще получат резултатите си онлайн.
Изпробването на системата, което се чака да продължи две седмици, ще оцени успеваемостта на всеобщите проби на летището, както и разноските, с оглед разширението му до други летища през идващите месеци.
Пътниците ще би трябвало да подпишат формуляр за единодушие преди теста, а тези с позитивен резултат ще бъдат ориентирани към НЗС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР