Пътниците по автобусни линии 1 и 1А в Благоевград също

...
Пътниците по автобусни линии 1 и 1А в Благоевград също
Коментари Харесай

Още автобусни линии в Благоевград имат гласово оповестяване

Пътниците по автобусни линии 1 и 1А в Благоевград също към този момент могат да се възползват от системата за гласово обявяване, която един от транспортните оператори стартира да конфигурира в транспортните си средства.

Преди две седмици, пилотно беше пусната системата в линии 2 и 2А.

"Умни " рейсове потеглиха в Благоевград

Модерната осведомителна система е създадена от екипът на Марио Евстатиев и Николай Александров, експерти, минали образование във Виена и Чехия, работещи взаимно с един от огромните производители на системи за информация на пасажерите. Именно, опитът от Виена е определен и за модел на цялостната визия на информацията - образна и акустична.

Специално за плана "Благоевград ", подкрепени от производителя, те създават програмен продукт за бордовия компютър, който да пресмята точно въведените координати на спирките, по този начин, че известията да звучат в тъкмо избран миг - преди отварянето на вратите за настояща и след овакантяване на зоната на спирката за известието "Следваща спирка ". За да няма грешки път, те персонално снемат координатите на всяка една спирка.

Гласът, който пасажерите чуват от уредбата е на радиоводещият и звукорежисьор Николай Вачев, който мнозина познават от старта на някои от най-големите радиостанции в столицата.

Системата за гласово обявяване в Благоевград е двуезична - всички спирки се оповестяват и на британски език, като по този начин, от транспортния оператор разчитат да бъдат потребни на непознатите студенти и мнозината туристи, премиващи през града.

В момента, това е една от най-модерните осведомителни системи в страната, която не идва с нови транспортни средства, а се приспособява във към този момент доставени такива. В София, експертите работят върху успореден план, конфигуриран в рейс по линия 72.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР