Пътниците от 153 страни няма да могат да преминават транзитно

...
Пътниците от 153 страни няма да могат да преминават транзитно
Коментари Харесай

Хонконг забранява летищния транзит за пътници от над 150 страни

Пътниците от 153 страни няма да могат да минават директно през летището в Хонконг, с цел да се предотврати разпространяването на Ковид-19, оповестиха летищните управляващи, представени от Франс прес.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 445
Временната възбрана се отнася за всички страни, определяни от хонконгските управляващи като " високорискови " в санитарно отношение. Тя влиза в действие в неделя (16 януари) за период от един месец. Целта е да се овладее разпространяването на силнозаразния вид Омикрон.

Хонконг забрани от 8 януари влизането на негова територия на пасажери, обитавали през последните 21 дни в осем страни - Австралия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Индия, Пакистан, Филипините, Англия.

Транзитът през хонконгското летище към този момент ще бъде неосъществим за лица и от всички други " високорискови " страни. Те ще могат да влизат в Хонконг, единствено в случай че са имунизирани и в случай че прекарат 21 дни в карантина.

Континентален Китай и Хонконг единствени в света не престават тактиката " нула коронавирус " за отбягване непременно на разпространяването на пандемията на тяхна територия и постановат драконовска политика на изолираност на заболелите и контактните с тях.

Тази тактика разреши на 7,5-милионния град да записва едвам малко над 12 000 случая и единствено 213 умряли от началото на пандемията, само че с цената на скъпоструваща интернационална изолираност за този международен финансов център, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 445  Зейнеб Маджурова публично си има корона Зейнеб Маджурова публично си има корона  Проф. Балтов уточни къде са дефектите на националния Коронавирус проект Проф. Балтов уточни къде са дефектите на националния Коронавирус проект  Фандъкова: Не се плануват нови Коронавирус ограничения в София

Фандъкова: Не се плануват нови Коронавирус ограничения в София
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР