Пътниците бяха евакуирани на пистата на летище Чанги в Сингапур, след като двигателят на самолета на Air China се запали

...
Пътниците на полет на Air China бяха евакуирани при кацане
Коментари Харесай

Пътниците на полет на Air China бяха евакуирани при кацане в Сингапур, след като един от двигателите на самолета се запали, което доведе до тричасово затваряне на летище Чанги в неделя.

Видеоклипове в социалните медии показват как пътници се евакуират от самолета, използвайки плъзгача за авариен изход, докато тъмен дим излиза от двигателя, който все още гори. Други изображения, направени вътре в самолета, показват тъмна кабина и пътеката, покрита с дим.

Всички 146 пътници и девет членове на екипажа са евакуирани безопасно след кацане около 16:15 часа. местно време, според изявление на Службата за гражданска авиация на Сингапур.

Пожарът в левия двигател е потушен около 10 минути по-късно и девет пътници са получили леки наранявания, свързани с вдишване на дим и ожулвания по време на евакуацията, се казва в съобщението.

Дим беше открит и в предния товарен отсек и тоалетна, съобщи летище Чанги в публикация на X, известна преди като Twitter.

Изображение на кабината на самолета, пълна с дим. Изображение на кабината на самолета, пълна с дим. @wenyu_li73777/Туитър

Air China заяви в изявление на Weibo, че полет CA403 е пътувал от китайското летище Chengdu Tianfu до летище Changi в Сингапур, когато в кабината на A320neo преди кацане се е появил дим.

Първоначално превозвачът установи, че пожарът е причинен от механична повреда на двигателя и в момента тече допълнително разследване.

Миналия март Китай се изправи пред най-тежкото си въздушно бедствие от повече от десетилетие, когато самолет Boeing 737-800 на China Eastern Airlines, превозващ 132 души, не остави оцелели, когато се разби по време на път от Кунминг за Гуанджоу.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР