Пътниците и екипажът на круизен кораб са под карантина на

...
Пътниците и екипажът на круизен кораб са под карантина на
Коментари Харесай

Близо 3000 под карантина на круизен кораб край Сингапур заради случай на коронавирус

Пътниците и екипажът на круизен транспортен съд са под карантина на борда му край крайбрежията на Сингапур, откакто 83-годишен пътник бе диагностициран с новия ковид, предадоха международните организации.

На борда на кораба " Куантум ъф дъ сийс " има 1680 пасажери и 1148 души екипаж. Круизът е трябвало да продължи четири дни. Пътуването е почнало от Сингапур и е трябвало да завърши отново там, само че на третия ден била открита болестта. Всички пасажери и членове на екипажа, които са били в контакт със инфектирания са разпознати. Всички са били тествани и са дали негативен резултат на тестванията. Сега ще бъдат тествани и останалите пасажери, с цел да могат да изоставен кораба.

След няколко месеца спиране на круизните плавания поради ковид предишния месец те бяха обновени в Сингапур. Става дума за по този начин наречените " круизи за на никое място ", при които пътуването стартира в Сингапур и свършва отново там и които не престават няколко дни.

Организаторът на круизните плавания - компанията оператор Роял Карибиън (Royal Caribbean), вкара строги ограничения, с цел да не допусне болест на борда. Пътниците и членовете на екипажа трябваше да се тестват преди да се качат на борда. Правеха се и чести дезинфекции на плавателния съд.

Случилото се с круизния транспортен съд е нов тежък удар за туристическия бранш на Сингапур.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР