Пътните строители от Автомагистрали - Черно море излизат на поредна

...
Пътните строители от Автомагистрали - Черно море излизат на поредна
Коментари Харесай

Пътни строители блокират Министерски съвет

Пътните строители от " Автомагистрали - Черно море " излизат на поредна акция на неодобрение в сряда, от 11 часа, пред постройката на Министерски съвет и Президенството. Протестиращите са декларирали, че ще блокират придвижването в двете направления на прилежащите булеварди, оповестяват от синдикалната организация на сдружението.
Недоволството на служащите е поради неизплатени заплати, което е разследване от дължими близо 37 млн.лв. от страна на страната за осъществени поправки по Автомагистрала " Тракия ". Липсата на изцяло решение от страна на Министерство на регионалното развитие и Агенция " Пътна инфраструктура " докара до закъснение на заработените с почтен труд заплати, до наложително прекъсване на работа във всички звена, заради липса на материали, оповестяват синдикалисти от КНСБ. Предстоят съкращения, заради неспособност да се работи, без да се обезпечи ритмично възнаграждение на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали. Периодично се стопира тока, доставката на газ, телефони и интернет, заради неспособност да бъдат заплатени, което рефлектира и върху работещите, и работните места във компаниите снабдители. Влошава се финансовото положение на " Автомагистрали - Черно море " АД.
От синдикалната организация са безапелационни, че гражданските и протестните им дейности " ще продължат до приемане на всички направени с почтен труд средства, с цел да запазят трайните си работни места, в това число и посредством протест и гражданско непокорство ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР