Пътните полицаи са се въоръжили с много техника в борбата

...
Пътните полицаи са се въоръжили с много техника в борбата
Коментари Харесай

Арсеналът на КАТ - над 270 камери, над 100 са триноги! Ще спрат ли джигитите?

Пътните служители на реда са се " въоръжили " с доста техника в битката с джигитите по родните пътища.

В момента КАТ разполага с общо 274 камери, които дебнат за извършители по пътните артерии на страната. Това стана ясно от отговор на питане към Министерство на вътрешните работи.

103 от тях са стационарно-преносимите камери или по този начин наречените триноги. 148 пък са мобилните камери, а 23 са стационарните очи на КАТ. Само последният тип са оборудвани и със светкавици, чрез които бързаците могат да бъдат заковани с превишена скорост и по мрачно.

Сред най-честите санкции, които се постановат са точно тези за превишена скорост, регистрират от Министерство на вътрешните работи, представени от " Телеграф ".

Неписано предписание е обаче, че се позволява най-малък толеранс от 10 км/ч над допустимата скорост преди полицията да пристъпи към издаването на акт. От Министерство на вътрешните работи настояват, че подобен толеранс има.

В същото време от ден на ден водачи се оплакват, че са щракнати от някое от " очите " на КАТ и са глобени за минимално превишаване на скоростта под въпросните 10 км/ч.

Припомняме, че при започване на март единствено за 10 дни пътната полиция е засякла над 27 хиляди извършители.

Един от случаите е на лидер на автомобил, карал със 148 километра в час на първокачествен път край Бургас при позволени 50 км/час. А точно на националния празник 3-ти март камерите на “Пътна полиция” са снимали различен водач с 210 км/час на автомагистрала „ Тракия “.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР