Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони

...
Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони
Коментари Харесай

Усложнена пътна обстановка в Южна и Западна България


Пътните настилки са най-вече мокри, по усойните и планински региони отчасти заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост заради мъгла до 100 м има в региона на Бургас, Русе и Плевен.

Валежите в Южна и елементи от Централна България и през днешния ден ще продължат, най-тежка е ситуацията в Южна България.

Остава разгласен жълт код за областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска и Старозагорска. В тези области преваляванията ще са интензивни, като в 4 от областите ще се образува нова снежна завивка в планинските региони, а количествата превалявания за денонощието ще бъдат към 10-20 л/кв.м.

В Кърджалийска, Хасковска и Старозагорска област преваляванията ще продължат и ще бъдат най-вече от дъжд. Новите количества за денонощието ще бъдат 20-35 л/кв.м.

Все още са неразрешени за всички МПС проходите Превала и Троянски. Забранен е и проходът „ Предел “ - неразрешен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

„ Рожен “ е неразрешен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Леките МПС наложително с вериги.

Движението по някои пътища в Западна България е лимитирано поради снегопочистване, като Банско-Гоце Делчев, Гоце Делчев – Катунци, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура”.

В област Смолян е оповестено бедствено състояние поради усложнената зимна конюнктура. Заповедта е издадена от регионалния шеф Недялко Славов. Кризисният щаб е засилил спешния проект за деяние при изобилен снеговалеж.

Най-критично е положението в Пампорово. Пътят за зимния курорт е напълно затворен. Няма достъп за Превала, единственият път, през който може да се минава е през Рожен, само че там има изобилен снеговалеж.

В Родопите ситуацията е извънредно тежка – има голям брой закъсали коли, свлачища и паднали дървета.



Заради изобилния снеговалеж, коритата на реките Арда и Върбица са запълниха, водата се изпуска следено.

Подобна е ситуацията и в Благоевград – снегът блокира пътища, а от Областната избавителната работа предизвестиха за сериозна заплаха от лавини в Пирин.



Пътят за Банско е измит, само че придвижването е затруднено.

Въпреки възбраната за прекосяване на тежкотоварни коли, се е наложило те да бъдат пускани, тъй като паркингите за транспортни средства над 12 т. са запълнени.

На Околовръстния път в Монтана са блокирани към 200 ТИР-а.



Снощи „ Витиня” е бил затворен, водачите чакат с часове, оповестява bTV. „ Няма информация по кое време пътят ще бъде разчистен”, разяснява водачът на тежкотоварен автомобил Пламен Стаменов. Изпълнителният шеф на Агенция "Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов разясни, че е пуснато придвижването през „ Витиня”. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР