Пътните хулигани могат да бъдат спрени само по един начин, написа

...
Пътните хулигани могат да бъдат спрени само по един начин, написа
Коментари Харесай

Стефан Балабанов: Цивилни коли с видеорегистратори да се пуснат по пътищата и на място да се свалят номерата и да се арестуват нарушителите!

Пътните хулигани могат да бъдат спрени единствено по един метод, написа в профила си във Facebook членът на Изпълнителния комитет на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен зам.-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Министерство на вътрешните работи би трябвало да вкара система за надзор на пътя с бързи немаркирани коли с видеорегистратор с двама цивилни служители на реда в тях. Те би трябвало да патрулират по всички автомагистрали и огромни градове, включвайки се анонимно в трафика, безапелационен е Балабанов.

Реакцията му идва в отговор на следващата тежка злополука, провокирана от водач рецидивист в София, при която починаха две млади дами. В хода на следствието пък се оказа, че причинителят е остарял познайник на полицията и е предизвиквал голям брой животозастрашаващи обстановки на пътя без да носи отговорност за тях. Ето за какво специалистът на Вътрешна македонска революционна организация предлага тази система от цивилни коли, които на момента да постановат наказания.

При констатиране на нарушаване на пътя, лидерът незабавно се стопира, демонстрира му се видеозаписът и според от тежестта на нарушаването се постанова глоба на място – или му се смъкват номерата и автомобилът се стопира от придвижване, или се арестува лидерът, или се глобява на място, написа още във Facebook някогашният зам.-министър на Министерство на вътрешните работи.

Стефан Балабанов, като част от управлението на полицията, е работил интензивно по осъществяване на концепцията. В края на мандата му като зам.-министър тя е била на равнище подготовка на социална поръчка за закупуването на коли. Изтеклите два мандата на служебни кабинети и последният на Продължаваме промяната обаче не са създали нищо, с цел да я вкарат в помощ на пътните служители на реда.

Припомняме, че през 2020г. Вътрешна македонска революционна организация внесе в Народно събрание оферти за промени в Наказателния кодекс, които плануват публично потребен труд за водачите рецидивисти и тези, които карат след използването на опиати. Текстовете предвиждаха те да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, с цел да видят действително какво предизвикват на жертвите си. Текстовете са в архивите на Народното събрание, само че още веднъж не са на дневен ред в последните три Народното събрание, макар честите кървави произшествия по пътищата в България.

Вчера ръководителят на групата общински съветници на Вътрешна македонска революционна организация в СОС Карлос Контрера, по време на чуването на основен комисар Тенчо Тенев в общината, предложи и още една мярка в помощ на екипите на КАТ. Той е безапелационен, че така наречен „ методисти “ първо би трябвало да излязат на улицата, преди да пишат указания и да станат дейна част от предварителната защита по пътищата.

Прилагаме и цялостния текст на позицията на члена на ИК на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен зам.-министър вътрешните работи Стефан Балабанов:

Пътните хулигани могат да бъдат спрени единствено по един метод!

Министерство на вътрешните работи би трябвало да вкара система за надзор на пътя с бързи немаркирани коли с видеорегистратор с двама цивилни служители на реда в тях. Те би трябвало да патрулират по всички автомагистрали и огромни градове, включвайки се анонимно в трафика. При констатиране на нарушаване на пътя, лидерът незабавно се стопира, демонстрира му се видеозаписът и според от тежестта на нарушаването се постанова глоба на място – или му се смъкват номерата и автомобилът се стопира от придвижване, или се арестува лидерът, или се глобява на място.

Тази концепция беше моя и в мандата ми като зам.-министър на Министерство на вътрешните работи с екипа ми работихме по нея. Даже бяхме подготвили социална поръчка за тези коли, само че не ни стигна времето. А, както към този момент е ясно за всички новите управници единствено подвигат звук и не вършат нищо градивно за страната и надлежно процесът по внедряването на цивилни полицейски коли по пътищата, остана единствено на хартия.

Аз не преставам да считам, че наред с предлаганите от Вътрешна македонска революционна организация фрапантни ограничения за водачите рецидивисти, би трябвало да се вкара и тази система за директен надзор на пътя. Това е методът. Друг няма. Разбира се ще се наложат и дребни ремонти в закона за придвижване по пътищата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР