Пътните фирми ще получат първите 650 милиона лева, които им

...
Пътните фирми ще получат първите 650 милиона лева, които им
Коментари Харесай

Пътните фирми ще получат първите 650 млн. лева, които държавата им дължи, до края на юни


Пътните компании ще получат първите 650 милиона лв., които им дължи страната, до края на юни. Това е заречен министър председателят на представители на браншовата камара “Пътища” на среща през днешния ден, заяви ръководителят на камарата Стефан Чайков. Планираният за сряда митинг се анулира, само че строителните компании остават в протестна подготвеност.

По време на диалозите бяха разисквани проблемите в бранша и методите за тяхното решение. Пред представителите на строителните компании министър председателят още един път подчертава, че държавното управление е в подготвеност да им разплати незабавно над 600 млн. лв., само че за задачата е нужна глоба от Народното събрание.

Кирил Петков увери управлението на Браншова камара „ Пътища “, че останалите 50%, които се дължат на строителния отрасъл, ще бъдат платени след цялостна инспекция и мнения на експертни комисии.

Министър-председателят бе безапелационен, че прави оценка напъните на строителите, само че с цел да извърши уговорките си към българските жители, би трябвало да има убеденост, че всички обществени средства се харчат по транспарантен и легален метод.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР