Пътните фирми остават в готовност за национален протест в сряда

...
Пътните фирми остават в готовност за национален протест в сряда
Коментари Харесай

Пътните строители стягат нови протести

Пътните компании остават в подготвеност за народен митинг в сряда поради дължимите суми за осъществените поправки. От бранша обясниха, че към този момент са създали 15% съкращения на личния състав поради свиването на разноските, които не могат да покрият.
Сагата с парите на пътностроителните компании продължава към този момент близо година - от първия миг, когато имаше служебно държавно управление. Обещанието предходната седмица бе, че съвсем половината от парите ще бъдат изплатени. А другата част ще се изплати след инспекция на антикорупционната комисия.
Депутатите обаче не се схванаха по какъв начин да бъдат изплатени средствата.
"Пътищата са в неприятно положение, тъй като повече от година няма действително залагане за осъществяване на поправки, а всяка година след зимата се появяват сектори, които имат потребност от ремонт ", това сподели за „ Твоят ден “ по ръководител на УС на Браншова камара „ Пътища “ Стефан Чайков.
Той добави, че тази година поправки не са възлагани, а тези, които са стартирани, са спрени след отхвърли на страната да си извършва уговорките по тях и да заплаща.
Чайков съобщи още, че не вижда разлика сред строителни и поддържащи поправки.
"Вероятно министър председателят Кирил Петков е имал поради, че под формата на настоящо поддържане са осъществявани съществени поправки на пътищата, само че това е едно изказване, което се поддържа още от времето на служебните държавни управления, само че то не е потвърдено ", означи той.
"Няма по какъв начин да имаме вяра, в случай че за 1 година получихме всевъзможни обещания от държавните институции. За нас единственото, което може да резервира вярата в държавността, е да забележим решение на Народно събрание, или на Министерски съвет и да продължи бюджета на АПИ. Това е една от главните аргументи да протестираме. Осъзнаваме, че живота и здравето на хората е съществено заплашен ", съобщи още Стефан Чайков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР