Пътничка казва, че авиокомпанията е загубила кучето си, след като то е избягало и е избягало на пистата

...
Пътничка на полет на Delta, който е имал престой в
Коментари Харесай

Пътничка на полет на Delta, който е имал престой в Атланта по-рано този месец, казва, че кучето й е изгубено от персонала на авиокомпанията, след като е била спряна от Митнически и граничен патрул на САЩ. Пътничката, Паула Родригес, публикува във Facebook група, наречена „Изгубени и намерени домашни любимци в района на Атланта“, с молба за помощ, след като каза, че е загубила кучето си на 18 август.

„За 2 поредни дни аз не получих никаква информация за нейното местонахождение и точно днес получих информация от Делта, че тя е избягала от развъдника си на рампата на летището и че персоналът на летището я търси“, написа Родригес на 21 август, споделяйки снимка на кучето си , Мая.

Родригес помоли приютите в района на Атланта да следят кучето й и помоли членовете на групата във Facebook за предложения. „Наистина съм отчаяна и всяка минута е от значение“, каза тя.

Публикацията получи повече от 1000 споделяния и историята привлече национално внимание, когато Родригес каза по CNN този уикенд, че кучето й все още липсва.

Родригес, която каза, че лети до Сан Франциско от Доминиканската република с престой на международното летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта, твърди, че туристическата й виза не е била одобрена от граничните служители и е трябвало да пренощува в център за задържане, докато чакаше следващия полет обратно у дома.

Кучето й, казва тя, не беше позволено да остане с нея в центъра и агент на Delta взе домашния любимец. Тя твърди, че персоналът й е казал, че кучето ще я чака на портата на следващия ден, но това не е така. „Попитах всички – казах им, че имам нужда от време, за да я намеря, че е болна и искам да почистя развъдника й, и те казаха „Да отидем до портата, тя трябва да е там“, каза Родригес пред CNN.< /p>

Тя каза, че персоналът на портата се е опитал да намери Мая и дори е била резервирана за следващия полет, за да може да изчака, докато намерят кучето – но това така и не се е случило.

Родригес казва, че е „подала всички възможни искове“ и е получила обаждане от представител на Delta два дни след изчезването на Мая. „Той каза, че тя е била транспортирана [до самолета] на пистата и служителите са отворили нейния развъдник и тя е излязла от колата и е избягала в средата на пистата“, каза тя пред CNN.

В имейл до CBS News представител на Delta потвърди, че кучето е избягало от превозвача си, „докато екипите транспортираха домашния любимец в оперативната зона извън сградите на терминала“, но в противен случай тя щеше да бъде върната на Родригес преди нейната митница и граница Полет със задължителна защита.

Представителят потвърди, че митническият и граничен патрул на САЩ не допуска домашни любимци в кабината – тези, които са пътували в самолета в количка под седалката – в тяхното заведение за задържане.

„Хората на Delta са съкрушени от това, през което преминава този клиент и нейното семейство. Delta остава в контакт с нея, докато продължаваме да държим всички очи и уши отворени за нейното куче“, каза представителят в изявление .

Делта търси кучето денонощно, дори използвайки очила за нощно виждане, каза представителят. Бележки за кучето са поставени на летището и в местните приюти за животни и общностите са помолени да се грижат за кучето.

Родригес каза на CNN, че майка й е отлетяла до Атланта, за да я представлява, докато издирването на нейното куче продължава. Говорителят на Delta каза, че авиокомпанията е в постоянна комуникация с Родригес и е предоставила на майка й „безплатен хостинг“, включително достъп до летището, за да може тя да помогне с усилията за издирване.

Как и защо кучето е изчезнало все още се проучват, каза Delta.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР