Пътническият самолет на Боинг 737 Max може да се върне

...
Пътническият самолет на Боинг 737 Max може да се върне
Коментари Харесай

Самолетът Боинг 737 Max може да полети в Европа през лятото


Пътническият аероплан на " Боинг " 737 Max може да се върне в европейското небе от лятото , в случай че Европейският съюз издаде позволение идната седмица, написа " Гардиън ".

" Боинг " 737 MAX с първи полет от 20 месеца

Ниcĸoтapифнaтa Rуаnаіr пopъчa 75 нoви 737 МАХ

Самолетът бе партерен в целия свят след произшествия в Индонезия и Етиопия поради нередовен датчик, който неведнъж е задействал система, насочваща носа на самолета надолу. Общо 346 души починаха при двата случая.

Директорът на Европейската организация за авиационна сигурност Патрик Кай заяви, че ще разгласяват обновена инструкция за редовността на самолета през идната седмица , откакто това бе направено от и
 Бразилия разреши на
Бразилия разреши на " Боинг " 737 Max да лети

След решението на Съединени американски щати по-рано този месец

Полетите на 737 Max ще могат да бъдат обновени щом " Боинг " усъвършенства програмен продукт и някои съставни елементи, а също откакто самолетните компании обучат водачите с новите промени. Кай разясни, че версията на самолета, закупена от ирландския авиопревозвач Ryanair, ще бъде позволена през идващите седмици, което значи, че ще може да лети от лятото.

От самолетната компания оповестиха, че чакат да получат първите нови самолети в края на март или началото на април.

Кай сподели още, че европейският регулатор е провел свои проби на части и системи, за което преди разчита на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати.
 20 месеца след злополуките Съединени американски щати разрешиха на
20 месеца след злополуките Съединени американски щати разрешиха на " Боинг " 737 Max да лети

Проблемите към " Боинг " бяха свързани с автоматизираната система за ръководство

Самолет 737 Max на Етиопските авиолинии 2019 година . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди .

Първата злополука с , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

Проблемите към " Боинг " бяха свързани с автоматизираната система за ръководство на полета и съответно системата MCAS за попречване на изпадане в stall - aеродинамично " провисване " ( няма задоволително въздушна двигателна сила под крилата на самолета поради огромен ъгъл или поради ниска скорост). Именно тази система е в центъра на следствието.

" Боинг " направи системата по-малко нападателна и някои нововъведения през последните две години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР