Пътнически самолет на авикомпанията "Бритиш еъруейс" пристигна от Ню Йорк

...
Пътнически самолет на авикомпанията "Бритиш еъруейс" пристигна от Ню Йорк
Коментари Харесай

Самолет взе разстоянието Ню Йорк - Лондон за 4 часа и 56 минути, заради мощен попътен вятър

Пътнически аероплан на авикомпанията "Бритиш еъруейс " дойде от Ню Йорк в Лондон за рекордно късото време от 4 часа и 56 минути с помощта на мощен попътен вятър, заяви през днешния ден в. "Индипендънт ", представен от ТАСС.

Боингът 747 преодоля дистанцията като разви скорост от 1200 км/ч. и се приземи нощес в 23.20 ч. на столичното летище Хийтроу. Силният попътен вятър беше провокиран от бурята, приближаваща Англия откъм Северна Америка.

По информация на "Индипендънт ", предходният връх принадлежи на авикомпанията "Норуиджън еър ", чийто аероплан преодоля през януари 2018 година същото разстояние за 5 часа и 13 минути.

Обикновено този маршрут се взима от самолетите за 6 часа и 13 минути.

Представител на "Бритиш еъруейс " сподели, че приоритет за водачите е сигурността на пасажерите, а не постигане на рекордна скорост, само че извънредно добре квалифицираните летци са се възползвали оптимално от метеорологичните условия, с цел да транспортират пасажерите доста по-бързо от плануваното разписание. Бурята Сиара, която връхлетя Англия, докара до съществени нарушавания в придвижването на публичния превоз и в електроснабдяването.

Като защитна мярка доста железопътни компании стопираха влакове, десетки вътрешни и интернационалните полети бяха анулирани, на доста места бяха спрени и фериботите. Редица спортни прояви бяха отсрочени за идващите дни. На цялата територия на Обединеното кралство е издадено предизвестие за рисково време.

По данни на организация Прес асосиейшън в редица райони поривите напразно доближават до 150 км/ч, а проливните дъждове предизвикват наводнения. 138 000 души останаха без електричество поради скъсани далекопроводи. Заради мощния вятър кралица Елизабет Втора анулира обичайното си наличие на неделната църковна работа в фамилното имение Сандрингам в графство Норфолк, а в Лондон са затворени всички публични паркове, в това число Хайд парк и паркът Сейнт Джеймс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР