Пътнически самолет, летящ от Гърция за Литва е бил -->в

...
Пътнически самолет, летящ от Гърция за Литва е бил -->в
Коментари Харесай

Български гражданин е бил на борда на отклонения в Минск самолет

Пътнически аероплан, летящ от Гърция за Литва е бил --> в Беларус по разпореждане на беларуския президент Александър Лукашенко. Причината - на борда на самолета е бил известният опозиционен деятел и публицист Роман Протасевич, който е арестуван на летището в Минск.

Принудителното кацане на аероплан " Райънеър " в Минск е доста съществено нарушаване на интернационалните правила, се споделя в позиция на българското външно министерство в Туитър по случая.

Този акт е безусловно недопустим. На всички пасажери би трябвало неотложно да бъде позволено да продължат пътуването си до Вилнюс, включително на господин Роман Протасевич, се споделя още от ведомството.

Принудителното кацане на аероплан в е доста съществено нарушаване на интернационалните правила. Този акт е безусловно недопустим. На всички пасажери би трябвало неотложно да бъде позволено да продължат пътуването си до Вилнюс, включително на господин Роман.

Според някогашния вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева, на борда на отклонения в Минск аероплан е имало и български жител.

Отклоняването на пътнически аероплан от маршрута му, с цел да кацне наложително в Минск и да бъде задържан прочут беларуски публицист, не може да бъде подминато без реакция от интернационалната общественост, написа в формалната си Facebook страница Екатерина Захариева.

Моят някогашен литовски сътрудник Габриелиус Ландсбергис осведоми, че на борда на самолета, летящ от Атина за Вилнюс, е имало и един жител на Република България, написа още Захариева.

Република България би трябвало неотложно да призове управляващите в Минск незабавно да освободят самолета да продължи по маршрута си и да потърсят отговорност за това брутално нарушение на разпоредбите на интернационалния въздушен превоз, акцентира Захариева.
https://www.facebook.com/ZaharievaEkaterina/posts/2931577233823555
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР