Пътнически самолет, летящ от Гърция за Литва е бил принуден

...
Пътнически самолет, летящ от Гърция за Литва е бил принуден
Коментари Харесай

Български гражданин е бил на борда на отклонения в Минск самолет

Пътнически аероплан, летящ от Гърция за Литва е бил заставен да кацне в Беларус по разпореждане на беларуския президент Александър Лукашенко. Причината - на борда на самолета е бил известният опозиционен деятел и публицист Роман Протасевич, който е арестуван на летището в Минск, заяви Българска национална телевизия.

Принудителното кацане на аероплан " Райънеър " в Минск е доста съществено нарушаване на интернационалните правила, се споделя в позиция на българското външно министерство в Туитър по случая.

Този акт е безусловно недопустим. На всички пасажери би трябвало неотложно да бъде позволено да продължат пътуването си до Вилнюс, включително на господин Роман Протасевич, се споделя още от ведомството.

Според някогашния вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева, на борда на отклонения в Минск аероплан е имало и български жител.

Отклоняването на пътнически аероплан от маршрута му, с цел да кацне наложително в Минск и да бъде задържан прочут беларуски публицист, не може да бъде подминато без реакция от интернационалната общественост, написа в формалната си фейсбук страница Екатерина Захариева.

Моят някогашен литовски сътрудник Габриелиус Ландсбергис осведоми, че на борда на самолета, летящ от Атина за Вилнюс, е имало и един жител на Република България, написа още Захариева.

Република България би трябвало неотложно да призове управляващите в Минск незабавно да освободят самолета да продължи по маршрута си и да потърсят отговорност за това брутално нарушение на разпоредбите на интернационалния въздушен превоз, акцентира Захариева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР