Пътнически самолет Еърбъс А319 на Тибетски авиолинии, изпълняващ полет TV9833

...
Пътнически самолет Еърбъс А319 на Тибетски авиолинии, изпълняващ полет TV9833
Коментари Харесай

Китайски самолет се запали при излитане, има пострадали

Пътнически аероплан " Еърбъс " А319 на " Тибетски авиолинии ", изпълняващ полет TV9833 от Чунцин до Нингчи (Автономен регион Тибет), в четвъртък в 08:09 часа локално време (03:09 българско време излезе от пистата на летището в Чунцин по време на политане и се възпламени, като пожарът обхвана носовата част на самолета, предава ТАСС.

На борда е имало 122 души, в това число 113 пасажери и девет членове на екипажа, всички от които са били навреме евакуирани и са в сигурност. Най-малко 40 души са ранени и им е оказана здравна помощ, а 36 души са настанени в болница, оповестява South China Morning Post. Причината за случая се открива. Според ТАСС на борда не е имало непознати жители.

Самолетът е на девет години и " Тибетски авиолинии " са негов първи и единствен притежател. Той е изпълнявал първи полет за деня. Международното летище в Чунцин е възобновило естествената си работа.

Това е вторият самолетен случай в Китай тази година. На 21 март " Боинг " 737 на Chine Eastern Airlines, пренасящ 132 души, се разруши по време на полет от град Кунмин (Югозападен Юнан) до Гуанджоу (Южен Гуандун).Всички намиращи се на борда му починаха. Самолетът, който е в употреба от 2015 година, се разруши в планински регион, а повода за злополуката към този момент остава неразбираема. Черните кутии бяха открити няколко дни след злополуката, само че са мощно развалени и тяхното разчитане ще се забави, а има възможност и едната или и двете да не могат да бъдат разчетени въобще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР