Пътнически самолет беше потопен в морето в Североизточна Турция, за

...
Пътнически самолет беше потопен в морето в Североизточна Турция, за
Коментари Харесай

Потопиха самолет в морето край Турция, за да има условия за скуба дайвинг

Пътнически аероплан беше потънал в морето в Североизточна Турция, с цел да подтиква развиването на скуба дайвинга, заяви Анадолската организация, написа Novini.bg.

``
реклама

Самолетът Еърбъс А330 беше спуснат в морето в петък на към една миля във вътрешността от пристанището Ибридже в окръг Одрин със специфична гала.

Заместник-валията на Одрин Али Уйсал съобщи, че Сароският залив в северната част на Егейско море има огромно значение от позиция на туризма. " Скуба дайвинг туризмът има друг пазарен сегмент от всеобщия туризъм ", сподели Уйсал, като означи, че елементарният екскурзиант генерира доход от по-малко от 500 - 600 щатски $, до момента в който туристите, които идват за скуба дайвинг, генерират по 2000 - 3000 $.

Самолетът е спуснат на дълбочина към 30 метра под повърхността на морето. Той е създаден през 1995 година и е изведен от употреба предходната година.

Различни предмети и фигури, представящи борбата при Чанаккале през Първата международна война, също бяха спуснати в морето като част от изкуствения риф.

Очаква се рифът освен да способства за развиването на туризма, само че и да сътвори хабитат за морския живот.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР