Пътнически самолет АН-26 с 29 души изчезна от радарите в

...
Пътнически самолет АН-26 с 29 души изчезна от радарите в
Коментари Харесай

Самолет АН-26 с 29 души изчезна от радарите в руския Далечен изток

Пътнически аероплан АН-26 с 29 души изчезна от радарите в съветския Далечен изток, оповестиха от пресслужбата на Главното ръководство на съветското министерство на изключителните обстановки за територията Камчатка, представени от ТАСС.

" Със Самолета Ан-26 няма връзката. Търсим детайлности ", съобщи пресслужбата.

На борда има 23 души и шестима членове на екипажа, заяви прокуратурата. Според управляващите в Камчатка на борда е имало две деца на възраст под 12 години.

Самолетът на локална самолетна компания изпълнявал полет от Петропавловск Камчатски (административен център на Камчатски край) до селището Палан. Машината изчезва от радарите по време на метода й за кацане - на 10 км от летището в Полан. По време на полета екипажът не е съобщил за проблеми на борда, сочат досега данните.

Спешните служби не изключват самолетът да е паднал в морето.

Министерството на изключителните обстановки заяви, че е в ход издирването на машината.

" Всички оперативни служби бяха предизвестени и изпратени да проучат маршрута на самолета. Районът на маршрута на самолета се изследва от два хеликоптера и специфичен аероплан. Спасителите са подготвени да преминат от Палана до точката на разкриване на самолети ", се споделя в изказване на районното държавно управление.

Изчезналият Ан-26 принадлежи на Авиационното дружество Камчатка АД. Преди политане самолетът е бил механически изправен.

Прокуратурата по превоза в Камчатка стартира инспекция. Следственият комитет образува наказателно дело. Ан-26 е руски, по-късно съветски многоцелеви транспортен аероплан. Максималното излетно тегло е 24 тона, оптималната скорост е 540 км / ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР