Пътни полицаи, школата на Обединен детски комплекс – Кюстендил, деца

...
Пътни полицаи, школата на Обединен детски комплекс – Кюстендил, деца
Коментари Харесай

Кампанията за пътна безопасност „Посланията на есенния лист“ стартира от Кюстендил

Пътни служители на реда, школата на Обединен детски комплекс – Кюстендил, деца и родители приканиха с флашмоб в Кюстендил - водачи и пешеходци да съблюдаваме разпоредбите за придвижване, раздадоха над 300 листовки, направени от учениците

С посланието - Пешеходци и водачи за приемливост на пътя и флашмоб в централната градска част на пешеходната пътека бе показана акцията. Преди това пътните служители на реда от ОДМВР – Кюстендил, и участниците поговориха за разпоредбите за придвижване, организираха блиц анкета за пътната сигурност.

Младежите раздаваха и листовки с „ Посланията на есенния лист “. Кампанията се организира за поредна година по по самодейност на Националния замък на децата преди есенно- зимния сезон.

„ Искаме да молим към безвредното шофиране, с презумпцията, че идват неприятни метеорологични условия и би трябвало повече внимание. Пешеходците също би трябвало да са деликатни и да не приказват по телефона до момента в който пресичат пътното платно.
Гумите би трябвало да са към този момент зимни, виждал съм по какъв начин се удрят коли, тъй като не са си сменили гумите. Трябва да се ревизират и чистачките, и да се прегледат спирачките и светлините на автомобила, посъветваха служителите на реда.

Учителите ни, както и преподавателите от ОДК, постоянно ни приказват за разпоредбите за придвижване.Правим и проби ”,споделиха децата и младежите от Театралната школа към ОДК- Кюстендил, с началник Ани Кръстева, които безусловно поддържат акцията за сигурност на придвижването..

Раздаваме листовки с къси послания и закрепен на тях есенен лист, като знак за безвредно шофиране през есенно- зимния сезон и с благопожелание за здраве и шанс ”, добави Ани Кръстева.

Служителите от бранш „ Пътна полиция „ към ОД на МВР-Кюстендил, предизвестиха:„ Сезонът е характерен, по-рано се стъмва.Водачите да карат с по-ниска скорост, да усилят дистанцията и да бъдат по-внимателни към уязвимите участници в придвижването, каквито са пешеходците и децата.

Към пешеходците, малко по-светли облекла, светлоотразители по раницата или облеклата на децата. Законът споделя, че пешеходецът преди да стъпи на пешеходната пътека, би трябвало да се огледа и в случай че не идва ППС да пресече, в случай че идва би трябвало да го пропусне. Предимството на пешеходеца е, когато е към този момент стъпил на пешеходната пътека ”.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР