Пътната полиция в Пловдив работи с нова модерна мобилна камера

...
Пътната полиция в Пловдив работи с нова модерна мобилна камера
Коментари Харесай

Мобилна камера от ново поколение засича пътните нарушения в Пловдивско

Пътната полиция в Пловдив работи с нова съвременна мобилна камера за засичане на превишена скорост. Лазерното устройство е с висока точност и фиксира по едно и също време повече от един извършител. Камерата може да работи при всевъзможни метеорологични условия.

Широкообхватният екран и лазерното ориентиране обгръщат пътните платна и в двете направления на мястото, където е разположена, а лъчът засича всички движещи се коли, изясни контрольор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция:

" Единственият човешки фактор е при монтирането и при настройването на камерата за работа. Оттам нататък, в продължение на часове, камерата може да работи на самостоятелен режим. Във всеки един миг данните, посредством 4G, се получават в компютър и сървър и следва тяхната обработка ".

Специален софтуеър регистрира всяко превишение на скоростта, правейки за част от секундата по пет бързи фотоси на колата и номера. Само за първите 30 минути бяха засечени 31 извършители на рестриктивните мерки на скоростта за придвижване в градски условия от Пловдив Кремена Данева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР