Пътната обстановка в страната е спокойна, все още се наблюдават

...
Пътната обстановка в страната е спокойна, все още се наблюдават
Коментари Харесай

Инж. Иваничков: Проходите са отворени и пътищата са напълно обработени

 Пътната конюнктура в страната е спокойна, към момента се следят слаби валежи от сняг в северните и западните елементи на страната. Пътните настилки са изцяло обработени срещу замръзване. 

Това увери шефът на дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура "  инж. Даниел Иваничков в ефира на " България заран ".

Магистралите са изцяло обработени, лавини може да се появят по високопланинските проходи, стана ясно още от думите му. 

" Вчера в " Петрохан " се наложи на два пъти да затворим придвижването за унищожаване на тежкия и влажен сняг, който не можем да направляваме. В момента " Петрохан " е изцяло пристъпен, лимитирано е придвижването на тежкотоварни коли в прохода " Превала " в Смолян, стеснен за придвижване остава " Троян-Кърнаре " сред Пловдив и Ловеч ", обясни инж. Иваничков пред.

През вчерашния ден са получени сигнали за трима закъсали водачи, те са били издърпани. Най-вероятно проблемите за закъсването не са само в пътната мрежа, позволи инж. Иваничков. 

Той прикани водачите да употребяват първокласните пътища и автомагистралите. Ограничения има само на Автомагистрала " Струма " поради монтажни работи.

" Нямаме мощно активизиращи се срутища през последните дни. Екипите на пътноподдържащите компании са в цялостна подготвеност, чакаме още два дни ситуацията да е такава. Снощи в цялата страната са работили към 470 машини ", сподели още шефът на " Поддържане на пътната инфраструктура ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР