Пътната карта, разработена от Министерството на здравеопазването, за медицинска евакуация

...
Пътната карта, разработена от Министерството на здравеопазването, за медицинска евакуация
Коментари Харесай

Планът за спешна помощ по въздуха: ремонт на 4-ри кугъра и 1 нов хеликоптер

Пътната карта , създадена от Министерството на здравеопазването, за здравна евакуация по въздух на потърпевши български жители включва пазаруването на 1 хеликоптер с европейски средства и за обезпечаването на национално финансиране за ремонт на 4 налични вертолета " Кугър " , благосъстоятелност на Министерството на защитата.

Това е докладвано от министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов на днешното съвещание на министерски съвет.

Тази заран военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че за незабавна помощ, само че тяхното преоборудване е отговорност и задания на Министерство на здравеопазването. Властта у нас бе съществено подложена на критика в последните дни след избавителната интервенция в Стара планина, траяла 11 часа и с риск за самите спасители, в случай, че страната ни е единствената в Европейския съюз, която. Вчера пък министър председателят Борисов направи ревизия на строителството на Автомагистрала " Хемус " тъкмо по въздух и с хеликоптер.
 С хеликоптер избавителната интервенция в Стара планина би завършила за час и половина
С хеликоптер избавителната интервенция в Стара планина би завършила за час и половина

Планинското избавяне е единствено частен случай на въздушното избавяне

Стартирана е процедура за за закупуването на хеликоптера с европейски средства, който ще бъде оборудван с цялата здравна техника.

Ангелов рапортува за към този момент извършени срещи с представители на военни фабрики , на които са разисквани детайлностите за реализирането на ремонта на 4-те кугъра, избрани за здравно избавяне по въздух на потърпевши.

Премиерът Борисов е разпоредил стройна организация, с цел да се избавят човешки животи. Докато се случи оборудването министър-председателят е уверил, че както постоянно до момента, когато е имало опция, държавното управление ще продължи да изпраща наличните хеликоптери и самолети за оказване на помощ на нуждаещи се български жители в страната и чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР