Пътната агенция пусна тол калкулатор на сайта bgtoll.bg в помощ

...
Пътната агенция пусна тол калкулатор на сайта bgtoll.bg в помощ
Коментари Харесай

Пътната агенция пусна тол калкулатор

Пътната организация пусна тол калкулатор на уеб страницата bgtoll.bg в помощ на превозвачите, с цел да могат те да възнамеряват разноските си за новите пътни такси, които влизат в действие от идния понеделник – 6 януари.

Чрез него водачите или притежателите на пътни транспортни средства над 3.5 тона могат да получат информация за пътните такси, които ще дължат камионите или рейсовете след въвеждането на тол системата в комерсиална употреба. Тогава тежкотоварните транспортни средства ще заплащат на база на изминатото разстояние, а не както до момента - за време с електронна винетка.

Досега тол калкулаторът можеше да се употребява в тестова среда в четирите демонстрационни центъра на Националното тол ръководство - в София, Пловдив, Варна и Русе. От през днешния ден услугата е налична онлайн за всички консуматори на специфичния уебсайт www.bgtoll.bg, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

За да се пресметна тол таксата за стремежи маршрут, би трябвало да се вкарат данни за транспортното средство - камион или рейс със съответните техническа маса, брой оси и емисионен клас. Посочва се дата и начален час на пътуването. Избират се начална и последна точка на маршрута, както и до 4 междинни местоположения. Потребителят може да изиска да мине по най-бързия или по най-краткия маршрут по заложените параметри.

В резултат притежателят или ползвателят на пътното транспортно средство получава подробна информация за платените сектори по пътя - автомагистрали, първи и отчасти втори клас пътища, както и за дължимите пътни такси. Калкулаторът пресмята и предстоящото време за пътешестване по определения маршрут, който се пресъздава върху пътната карта на България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР