Пътната агенция обясни оттеглянето на искането на 267 млн. евро

...
Пътната агенция обясни оттеглянето на искането на 267 млн. евро
Коментари Харесай

Струма през дефилето: Хем няма пари, хем се преправя, хем се строи

Пътната организация изясни отдръпването на настояването на 267 млн. евро от Брюксел за сектора на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле с направени от Европейската комисия екологични рекомендации. Не се отхвърляме от европейското финансиране, продължаваме работата по-усилено и екипно, като задачата е да отговорим на новите цели на новата Европейска комисия и признатият неотдавна от нея Европейски зелен пакт, сподели ръководителят на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Георги Терзийски пред Нова телевизия в четвъртък.

Преди ден стана ясно, че се отдръпва апликационната форма за плана в сектора Крупник – Кресна, в този момент по думите на Терзийски парите могат да се употребяват за други планове, които са на фаза, гарантираща тяхното довеждане докрай до края на програмния интервал. Като един от вероятните разновидности той уточни автомагистралата " Европа " сред София и Калотина.

За спрения градеж на сектора Крупник-Кресна шефът на пътната организация разяснява, че се подхващат планувани в оценката за влияние върху околната среда на плана дейности и ограничения за рехабилитацията на съществуващото трасе на път Е-79. Те щели се изпълнят тази година, а не при рехабилитацията на платното за Кулата, която е планувана да се направи откакто е готово новото платно за София в сектора Крупник – Кресна, добави той.

По думите му всички тези неща щели да се свършат до края на 2020 година, с цел да може още веднъж да се кандидатства за парите от еврофондовете.

" Продължаваме с нужните процедури по желание на реализатори, тъй че когато имаме финансирането, да имаме незабавно готовността да строим ", сподели още ръководителят на АПИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР