Пътна полиция започна масови проверки за използването на предпазни колани

...
Пътна полиция започна масови проверки за използването на предпазни колани
Коментари Харесай

Пътна полиция започна масови проверки за използването на предпазни колани

" Пътна полиция " стартира всеобщи инспекции за потреблението на защитни колани в колите. Във фокуса на акцията са пасажерите на задната седалка, които по-често са в нарушаване. При полицейската интервенция санкции грозят и мотористите без защитна каска. Само в първите два месеца на тази година полицията е открила над 9 хиляди случая, при които пасажерите и водачите са били без колан или мотористите без каска.

Отговорностите на водача са с една повече след измененията в Закона за придвижване по пътищата от предходната година, напомнят от " Пътна полиция ".
гл. инсп. Росен Рапчев, Отдел " Пътна полиция ": Водачът има отговорността всеки един от пасажерите да сложи колана. И когато лидерът е с колан, а пасажерът се вози без колан, то тогава лидерът също бива осъден, поради това, че не е упражнил своето право да накара пасажера да сложи колана си.
Полицейските инспекции до момента демонстрират, че по-дисциплинирани в слагането на колан са лидерът и спътникът му на предната седалка за разлика от возещите се откъм гърба. През миналата година са открити близо 62 000 случая на пасажери без колан и мотористи без каска. Глобата е 50 лв.. В акцията, която продължава до неделя, полицията ще ревизира и дали децата в колите са в столчета.

Даниел Колев: Колани постоянно слагаме. С малко дете съм и то постоянно е с колан, постоянно в столче и постоянно с колан! Просто... невероятно е! Има всевъзможни хора, които не знам по какъв начин вземат книжки, само че е рисково да си на пътя с тях. Дори ние да си съблюдаваме разпоредбите, може някой различен да не ги съблюдава.
От " Пътна полиция " предизвестяват, че децата без столче могат да се наранят съществено даже и при най-лекия пътен случай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР