Пътна полиция: Водачи и фирми сами да организират спирането на

...
Пътна полиция: Водачи и фирми сами да организират спирането на
Коментари Харесай

Пътна полиция: Водачи и форми сами да организират спирането на тирове по празници

Пътна полиция: Водачи и компании сами да провеждат прекъсването на тирове по празници Водачите и транспортните компании сами да провеждат прекъсването на ТИР-ове по време на възбраната за придвижване в предпразнични и празнични дни , това сподели за Дарик началникът на Пътна полиция Росен Рапчев. Отнемане на шофьорската брошура за месец, събаряне на регистрационните номера и 300 лв. санкция са глобите за нарушителите.
 
От сектора към този момент са уведомили министерството на превоза, че новото предписание ще сътвори компликации , сподели за Дарик ръководителят на Съюза на превозвачите Йордан Арабаджиев. Проблем е неналичието на задоволително паркинги , където да престояват камионите, а прекъсването в спешната лента е нарушаване на закона, добави той.
 
Правилата и глобите не са нови, само че Пътна полиция желае да трансферира по-голяма част от организацията по прекъсването на камионите на самите водачи и транспортни компании, уточни Росен Рапчев:
 
" Информационният мотив е жителите и транспортните компании да си създадат авансово организация, да не чакат да се редят там, където служителите на реда ги стопират , а да си провеждат да стопират тук-там, подобаващи в дълбочина или преди възбраните, с цел да не се натрупат на едно място. Новото, което ще създадем, е в секторите, където някой по някакъв метод се е качил на автомагистралата и не се е съобрази със възбраната, полицейските чиновници като го открият, ще го глобят на място. Глобата за лидера е 300 лв., свидетелството му се лишава за месец и автомобилът се стопира от придвижване за месец ".
 
От сектора към този момент са уведомили министерството на превоза, че новото предписание ще сътвори компликации, посочи Йордан Арабаджиев: " На процедура, потегля превозвачът, влиза в България, да речем, от Капитан Андреево, възбраната ще стартира да важи някъде към Пловдив или Пазарджик. И той стига 15-20 минути преди възбраната в Пловдив, обаче на паркинга няма места. Какво прави? Трябва да продължи, не може на автомагистралата да дава обратно и ще би трябвало да продължи. Ако не откри паркинг, а той към този момент е влезнал в възбраната, тогава надлежно предстои на глоба ".-->
 
" Втори случай , какво вършим с тези водачи, които са недобросъвестни? Да речем, превозвачът го е инструктирал (между другото нашите членове всичките имат подобен инструктаж, който са провели на своите водачи, да не влизат против забранителни знаци или при въведена краткотрайна забрана), обаче все пак без да пита водачът влиза. И кой страда? Превозвачът, тъй като камионът ще бъде спрян за месец ", сподели още Арабаджиев.
 
Гранични служители на реда ще раздават през днешния ден от 11.30 часа на ГКПП-Калотина разяснителни материали на задгранични водачи на товарни коли, които минават през територията на страната, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. В направените листовки са разказани в детайли условията на Закона за придвижване по пътищата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР