Пътна полиция стартира нова специализирана операция, която ще продължи до

...
Пътна полиция стартира нова специализирана операция, която ще продължи до
Коментари Харесай

Извънредна акция на Пътна полиция започва в 16:00 ч.

Пътна полиция започва нова профилирана интервенция, която ще продължи до 2 септември. Началото ѝ е 16:00 ч. през днешния ден, оповестява БГНЕС.

Чавдар Кочев, който е полицейски контрольор в отдел “ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “, сподели, че контролът ще бъде разграничен на няколко посоки.

“В единия от стадиите Столична дирекция на вътрешните работи, органите във Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, ще съсредоточат напъните към надзор на дребните обитаеми места. Особено внимание ще се обърне на водачи, които не съблюдават преимущество на пешеходци на пешеходни пътеки, както и на пешеходци, които пресичат погрешно ”, сподели той. Чавдар Кочев добави и ще бъде сбъднат надзор над водачи, които карат след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и неправоспособни водачи.

Второто направление, по което ще работят, е обвързвано със скоростта. „ Времето към момента подготвя висок трафик по автомагистрали, по основни пътища, първокласни и второкласни пътища, там ще бъде осъществен надзор над скоростните режими. Ще бъдат употребявани всичките над 200 механически средства за скорост, с които ще се реализира надзор ”, съобщи той. Кочев добави, че ще бъдат изкарани всички вероятни екипи на Пътна полиция , които ще бъдат подкрепени при нужда и от чиновници на Охранителна полиция и Жандармерия.

Третата активност, която ще бъде осъществена по време на тази интервенция, ще бъде във връзка на двуколесните машини плюс мотористите. „ При тях ще се реализира надзор за ръководство след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и дееспособност ”, сподели той и уточни, че тази интервенция е продължение на тази от предходната седмица, която се организира до 26-ти.

„ Необходимо е да се продължи контролът, защото придвижването към момента е доста интензивно и с изключение на всяка друга, тази профилирана интервенция ще има и дисциплинираща профилактична мярка ”, зави той.

Според данните, които изнесе единствено за няколко дни – от 23-ти до 26-ти август, са тествани над 32 000 водачи, открити са 18326 нарушавания, като от тях 13 629 са глобени с електронни фишове и 4 607 са глобени с АУАН за определяне на административно нарушаване.

„ За страдание и при тази интервенция имаме открити 116 водачи с алкохол под 1.2 промила и 92 водачи с алкохол над 1.2 на 1000. Установените водачи и глобени за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции са 101 ”, уточни още Чавдар Кочев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР