Пътна полиция на СДВР е направила анализ на пешеходните пътеки

...
Пътна полиция на СДВР е направила анализ на пешеходните пътеки
Коментари Харесай

Общински съветник иска осветяване на пешеходните пътеки в София


Пътна полиция на Столична дирекция на вътрешните работи е направила разбор на пешеходните пътеки в София и той ще бъде възложен на общинския консултант от ПГ5 инж. Симеон Славчев. Това даде обещание шефът на столичната Пътна полиция комисар Тенчо Тенев. Той отговори на въпросите на инж. Славчев на изключителната сесия на СОС по сигурността.

Има ли разбор на положението на пешеходните пътеки в София и какви превантивни ограничения се подхващат за експанзията по пътя?, попита общинският консултант. " Имаме разбор за положение на пешеходните пътеки. Преди 2 месеца имаше събиране с регионалния шеф по гледище на основния прокурор и анализите бяха разисквани. В София има 1164 пешеходни пътеки, разграничени в 6 зони. Анализите демонстрират къде има проблеми и къде не. Те ще ви бъдат предоставени. В София има и ексцентрични пешеходни пътеки и дружно със експерти на Следствен отдел към окръжна прокуратура сме ги обиколили. Започнахме да ги престрояваме, както би трябвало да бъдат по условията ", изясни пред изключителната сесия комисар Тенчо Тенев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов бе безапелационен, че експанзията на пътя е въпрос на образование. " Редовно вършим разбори. Пътната експанзия зависи от възпитанието на жителите, не е от неспазване на законодателството. Ако е нарушен законът си има наказания. За експанзията не е отговорна полицията, а всички ние и вие. Няма по какъв начин психическото положение на жителите да го предотвратим със закони. За експанзията всички носим отговорност като страна и като общество ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР