Пътна полиция може да проверява гражданите за невръчени електронни фишове

...
Пътна полиция може да проверява гражданите за невръчени електронни фишове
Коментари Харесай

КАТ ще проверява и пътниците в автомобилите за невръчени електронни фишове

Пътна полиция може да ревизира жителите за невръчени електронни фишове без значение дали са зад кормилото, дали са пасажери, или пешеходци. Това разгласи пред „ 24 часа " основен контрольор Росен Рапчев от КАТ.

„ Всички жители са длъжни да носят документи за идентичност. По закон полицията има пълномощия да ревизира всички, в това число и тези, които се возят в автомобила. С въвеждането на данните в таблета може да се ревизира дали имат невръчени електронни фишове. Ако има, се разпечатва и се връчва.

Това не значи, че ще тестваме пасажерите в колите за алкохол ", безапелационен е основен контрольор Рапчев.

Той изясни, че инспекцията на документи е за всички участници в придвижването.

„ След като на пасажера или на пешеходеца му бъде връчен електронният фиш, той има периоди за заплащане или обжалване. Така няма да харчим запас да търсям по адреси хората, които имат невръчени електронни фишове. С новите таблети и коли с принтери, които бяха раздадени неотдавна на всички регионални дирекции, системата към този момент работи ", сподели още основния контрольор.

18 892 извършители са хванали пътните служители на реда единствено за седмица - от 26 юни до 2 юли. Издадените електронни фишове са 10 610, а актовете - 5719. Неправоспособните водачи са 535, а пияните - 294. 7 са починалите, а 222 потърпевшите при 163 произшествия. 180 коли са останали без регистрационни табели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР