Пътна полиция e проверила 5311 товарни автомобила и 1679 автобуса

...
Пътна полиция e проверила 5311 товарни автомобила и 1679 автобуса
Коментари Харесай

КАТ провери 1679 автобуса за седмица и откри 310 нарушения

Пътна полиция e проверила 5311 товарни автомобила и 1679 рейса в границите на интервенция по линия на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Акцията се организира от 14 до 20 май и се ревизираха главно камионите и рейсовете, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В хода й, при товарните коли са открити общо 1666 нарушавания. На 44 от тестваните моторни транспортни средства е наложена възбрана да продължат придвижването си. За съпоставяне – в предходното издание на интервенцията, извършено през месец февруари тази година, тестваните товарни коли са били по-малко, а точно 3673. Тогава са установени 834 нарушавания, а на 14 МПС е наложена възбрана да продължат придвижването си.

При рейсовете общия брой тествани транспортни средства е 1679 и са открити общо 310 нарушавания. За съпоставяне, при инспекциите през месец февруари, броят на тестваните возила е бил – 1095, само че нарушаванията са били доста по-малко – 194.

Наблюдава се нарастване на нарушаванията по съвсем всички индикатори, само че няма нито един случай на ръководство след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

В интервенцията, с изключение на представители на Пътна полиция, участваха чиновници на Криминална и Икономическа полиция, и на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР