Пътна полиция е хванала шофьори, карали с над допустимата скорост

...
Пътна полиция е хванала шофьори, карали с над допустимата скорост
Коментари Харесай

1000 лв. глоба за скорост 148 км/ч при ограничение от 50

" Пътна полиция " е хванала водачи, карали с над допустимата скорост от 50 км/ч в обитаеми места и на пътища, които са конструирани за по-ниски скорости. Засечен е водач, карал със 148 км/ч на път, който е конституиран за скорост на придвижване 90 км/ч, само че е имало ограничаване 50 км/ч.

Това стана ясно на брифинг за отчитане на резултатите от завършили профилирани полицейски интервенции.

В различен случай е открит водач, движещ се със скорост 210 км/ч на автомагистрала точно на Националния празник - 3 март.

Полицейските акции са извършени в интервала 26 февруари - 3 март. Действията на контролните органи били ориентирани по отношение на правоспособността на водачите, шофирането след приложимост на алкохол и опиати и спазването на скоростните режими.

Глобите за превишаване на разрешената скорост са съществени, като към 1000 ще е глобата за лидера, който е карал със 148 км/ч. Ако в границите на една година, водачът допусне няколко по-сериозни нарушавания, ще бъде лишен от право да кара кола. В обитаеми места глобите са още по-големи.

По време на интервенциите били формирани над 27 000 акта и фиша за открити нарушавания, над 27 000 са и установените нарушавания на скоростните режими.

По линията на използването на алкохол и наркотични субстанции - полицията е хванала 231 водачи да ръководят моторни транспортни средства с централизация над 0.5 на 1000 промила. В половината от случаите се касае за над 1.2 на 1000.

Не липсват и водачи, които са карали колите си под въздействието на опиати. Подобните случаи са 82, като за всичките са формирани досъдебни производства.

Съставени са и 278 акта на неправоспособни водачи или такива, които са лишени пот правооправление на МПС по друг ред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР