Пътна безопасност, ДГ Райна Княгиня“. Снимка: Искра.бг С много игри, смях,

...
Пътна безопасност, ДГ Райна Княгиня“. Снимка: Искра.бг
С много игри, смях,
Коментари Харесай

Пътна безопасност в ДГ „Райна Княгиня: Децата спазваха правилата с полиция, игри и награди

Пътна сигурност, ДГ „ Райна Княгиня “. Снимка: Искра.бг

С доста игри, смях, песни, стихчета и награди децата от бургаската ДГ „ Райна Княгиня “ учиха разпоредбите за сигурност по пътищата . Инициативата беше отдадена на Световния ден по пътна сигурност и се организира през днешния ден със съдействието на чиновници от Второ РУ-Бургас.

Мероприятието имаше за цел да научи малчуганите по какъв начин да се оправят с пътната конюнктура. За това им помогнаха полицейските чиновници, които контролираха придвижването, ревизирах техните документи и оценяваха знанията на възпитаниците на детското заведение.

С тази самодейност децата желаеха на припомнят на водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата и да ги пазят. Директорката на детската градина Радослава Белчева сподели особено за Искра.бг :

„ Днешната самодейност е под наслов: „ Безопасно лято за децата “. Това е една традиция за детската градина, тъй като се организира за трето следващо лято дружно с нашите ученици и с представители на полицията. “

„ Целта ни е децата от най-ранна възраст да научат и да ползват в всекидневието си всички тези разпоредбите, които са свързани с сигурност на придвижване по пътищата. Децата не са водачи на транспортни средства, само че това не значи, че не би трябвало да съблюдават държанието на своите родители, когато са пасажери. Още от детската градина под формата на игра, ние учим кои са разпоредбите за безвредно придвижване по пътищата “ , уточни директорката на ДГ „ Райна Княгиня “ .

В днешната самодейност участваха всички деца от детската градина – от яслена група до предучилищна възраст, и също по този начин малчуганите от Обучителния дневен център за бежанци от Украйна, който се намира на територията на детското заведение.

Можете да видите и още  забавните игри на децата , спазвайки разпоредбите, във видеото:

Припомняме ви, че е планувано създаването на Национална стратегия за развиване на образованието по сигурност на придвижването по пътищата от Министерството на образованието и науката /МОН/ и Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. За това се договориха просветителният министър проф. Галин Цоков и ръководителят на организацията Малина Крумова. По програмата ще бъдат финансирани разнообразни начинания и действия , с които да се усъвършенства образованието по пътна сигурност в детските градини и учебните заведения, като задачата е тя да стартира да работи още от идната година.

От управлението на градината приканиха родителите да дават верния образец на децата си при придвижване по пътищата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР