Патиците на малък френски имот могат да продължат да крякат,

...
Патиците на малък френски имот могат да продължат да крякат,
Коментари Харесай

Патици спечелиха дело в съда, ще продължат да си крякат на воля

 Патиците на дребен френски парцел могат да продължат да крякат, постанови френският съд, отхвърляйки недоволството на комшия, че врявата на птиците прави живота му злощастие.

Съдът в град Дакс, Юзозападна Франция постанови, че шумът на към 60 патици и гъски, които са отглеждани от фермера Доминик Дюте, е в допустимите граници, предава Reuters, като се базира на информация на телевизия France 3.

" Патиците завоюваха “, съобщи Дюте след решението на съда. " Много съм благополучен, тъй като не желаех да ги заколвам “.

Жалбата е подадена от съседката на Дюте, която се е преместила от града преди към година в парцел на към 50 метра от ограденото място, където Дюте отглежда птиците.

Спорът е част от поредност правосъдни каузи, в които обичайният селски облик на живот във Франция се опълчва на актуалните полезности, които по думите на жителите на дребните обитаеми места, идват от града, предава Reuters, представени от " Фокус ".

През септември съдът разреши на петела Морис да продължи да кукурига призори, макар недоволства на съседи, които също се реалокираха от града.

Съсед в Сусон, на към 700 км югозападно от Париж, подава тъжба за крякане. Адвокатът на съседа декларира, че шумът надвишава допустимите равнища и не разрешава на ищеца да се любува на своята градина или да спи в къщата при отворени прозорци. Съседът изиска незабавни дейности за понижаване на шума, както и 3500 евро за нанесени вреди, съгласно известията на френски медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР