Пътищата за намиране на общи решения са все по-малко и

...
Пътищата за намиране на общи решения са все по-малко и
Коментари Харесай

Михаил Миков: Това е първият кабинет, който няма програма за управление

Пътищата за намиране на общи решения са все по-малко и изборите са решението. Това сподели за Bulgaria ON AIR някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

" Може би това е първият кабинет, който няма стратегия за ръководство. Може би е първият кабинет, който няма ясна законодателна стратегия, която да отразява политически цели. Някои от тях не схванаха за 6 месеца какво се случва. Беше пропуснато доста време от лидерската група и държавното управление, движиха се без компас. Това е неуспех ", разяснява Миков.

" Разпределиха си министерствата, както в миналото са се разпределяли феодалните имения. Замерянията с " мафията " излъчват ниска политическа просвета, търсене на пиар резултат, политическо надвикване. Къде са жителите и техните ползи в това море от взаимни обиди? Когато кофите с черна багра са хвърлени по тези, с които на следващия ден би трябвало да търсиш път за общи решения “, сподели Миков.

Според него въпросът, който стои през днешния ден, е ще се преформатира ли болшинството в Народното събрание, а промяната на ръководителя на Народното събрание ще бъде ясна индикация за това: " Смятам, че тя ще бъде призната. Това е знак, че държавното управление е изгубило болшинство. Сегашното ръководство е малцинство. Може би Народното събрание ще поеме нещата, а не след дълго и президентът с неговите пълномощия. Моите упования са да се отива към предварителни избори есента. “

" От " Продължаваме промяната " могат да намерят поддръжка от всеки, само че това е шанаджийство в политиката, това е бракониерство. То изкривява резултатите от изборите и всяка партия е извънредно ревностна. Такава смяна на броя не е единствено аритметика ", разяснява Миков.

Миков дефинира дейностите на Българска социалистическа партия като неуспех: „ Предупреждавах, че влизането в обединението е неприятна вероятност за Българска социалистическа партия, влизането в ръководството е венец на този път надолу “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР