Пътищата в България, които и без това са в трагично

...
Пътищата в България, които и без това са в трагично
Коментари Харесай

Караджов: Пътищата в България вече не могат да бъдат поддържани и ремонтирани

Пътищата в България, които така и така са в трагично положение, към този момент не могат да бъдат поддържани и ремонтирани, съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова пред депутатите и изиска подпомагане от Народното събрание за намиране на решение на проблемите.

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) не може повече да разпорежда каквито и да било действия по поддръжка на републиканската пътна мрежа – действия за замяна на мантинели, пътни знаци, нито слагане на защитни или ограничаващи мрежи. Ако нейните ръководители създадат нови възлагания, те ще се изправени пред следната алтернатива - дали да спазят прецизно закона или съзнателно да го нарушат с всички последствия, добави Караджов.

Обръщам се към Народното събрание с предложение да позволи на АПИ да продължи да поддържа и да ремонтира републиканската пътна мрежа по настоящите контракти до избор на нови реализатори по новите открити конкурсни процедури, както и да даде опция да се довършат 278-те незавършени обекта, магистрални пътни сектори, мостове, тунели и други и да разплати отчасти претендираните от пътностроителните компании суми за да се понижи общественото напрежение, подбудено от всеобщите уволнения в тях и последвалите митинги и блокади на пътища и проходи от техни чиновници, съобщи Караджов.

Той увери депутатите, че с това предложение не се узаконяват противозаконни контракти, те са настоящи и сега, те са резултат от открита спортна процедура по Закона за публичните поръчки, само че са с стеснен размер и надвишени възлагания, т.е. нови не могат да се вършат. По думите му това не е и признание на претендираните от изпълнителите суми. Едва след привършване на проверката ще определим размера на дължимите суми, добави министърът.

Дори в този миг, който си приказваме, пътят на прохода Витиня е блокиран от над 6-метрова опашка от коли, тъй като този път не се ремонтира, разяснява Караджов. Той означи, че пътят не се ремонтира, тъй като не можем да възложим нито един ремонт, нито една мантинела, нито една мрежа. Не диря да свалите отговорността от мене, а Народното събрание да поеме своя дял от отговорността, с цел да ми даде благоприятни условия по-късно и аз да понеса своята отговорност и да отговоря на публичните упования за качествено поддържане на републиканската пътна мрежа и за довеждане докрай в период на стартирани през предходната година поправки, съобщи вицепремиерът.

По предложение на Българска социалистическа партия Народното събрание излезе в отмора и беше призован председателски съвет. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР