Пътеводител за родители на тийнейджъри ще бъде представен на специално

...
Пътеводител за родители на тийнейджъри ще бъде представен на специално
Коментари Харесай

Как да оцелеем с тийнейджър: Пътеводител за родители дава отговорите

Пътеводител за родители на младежи ще бъде показан на особено събитие в Квадрат 500 на 27.09.2023 година, сряда, от 18:30 ч. на фона на фотографската галерия на Константин Вълков „ Родени Свободни “.

Материалът дава насоки и скъпи препоръки на родителите по какъв начин да се ориентират и оправят с провокациите на тийнейджърската възраст. Той е основан и създаден от Асоциация Родители и се осъществя в границите на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България „ Ти и Lidl за по-добър живот “, в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания ” и Български дарителски конгрес. За по-добър живот ”. Много значим принос към проектa има дългогодишният другар и съидейник на организацията Здрава Каменова, която е създател на доста текстове в наръчника.

Пътеводителят ще бъде показан на публиката в Националната изложба от Константин Вълков, който ще се впусне в занимателен, потребен и логичен диалог с младежи и родители. Всеки, който не може да участва на събитието в Квадрат 500, ще има опция да наблюдава диалога онлайн в страницата на

В наръчника са прегледани най-важните аспекти от турбулентния интервал наименуван тийнейджърство. Сред тях са мощната емоционалност, присъща за децата в тази възраст, разпоредбите, границите и контролът, приятелският кръг и средата, учебният живот, тематиката за секса, цифровият свят, изборът на посока в живота. Всяка тематика е илюстрирана от прелестен роман на Здрава Каменова и включва упътвания и препоръки към родителите. В наръчника е показано и мнението на самите младежи.

Наръчникът към този момент е разпечатан в тираж от 1000 копия и е изцяло безвъзмезден. Той е наличен и на уеб страницата на Асоциация Родители в категория Ресурси.

Организацията се надява, че този справочник ще бъде потребен асистент на родителите в интервала, когато децата им най-бурно и интензивно се борят за автономия и самостоятелност, в интервала, в който протестът им е главно средство на изложение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР