Пътешественик беше намерен мъртъв по пътека в Гранд Каньон миналата

...
Пътешественик беше намерен мъртъв по пътека в Гранд Каньон миналата
Коментари Харесай

Турист, намерен мъртъв на пътека в Гранд Каньон, втори подобен смъртен случай за 2 месеца

Пътешественик беше открит мъртъв по пътека в Гранд Каньон предходната седмица, отбелязвайки втория сходен смъртен случай за два месеца в националния парк. Властите са разпознали екскурзианта като Джеймс Хандши, 65-годишен мъж от Оракъл, Аризона, който е покрай Тусон.

Спасителите и рейнджърите на парка Гранд Каньон откриха, че Handschy не реагира в четвъртък, откакто районният информационен център на парка получи предизвестие от персонален локатор – устройство, което туристите могат да употребяват за предаване на самостоятелни сигнали за злополучие от отдалечени региони – на Bright Angel Trail, каза службата на националния парк.

Една от няколкото пешеходни пътеки в Големия каньон, които са се трансформирали в известни направления за посетителите, Bright Angel Trail води туристите от началото на пътека по южния борд надолу до река Колорадо, която минава през дъното на каньона. Разстоянието от началото на пътеката до реката е единствено осем благи, с смяна на надморската височина от към 4460 фута, съгласно службата на парка. Минава през Havasupai Gardens, зона за отмора на по-малко от пет благи от началото на пътеката.

изминете 21 благи през Гранд Каньон за един ден. Длъжностни лица споделиха по това време, че екскурзиантът е открит мъртъв по пътека, която минава от Южния борд до Северния борд, на място, което може да отнеме към 12 до 15 часа, с цел да се стигне от началото на пътеката.

В Септември, 36-годишна жена от Индиана умря, до момента в който се опитваше да приключи същия поход като Handschy. Длъжностни лица споделиха, че тя е била открита неотзивчива покрай Three-Mile Resthouse на Bright Angel Trail. През юли 57-годишна жена умря, до момента в който се опитваше да измине поход от осем благи, когато температурите в Гранд Каньон доближиха трицифрени числа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР