Патентно ведомство на Република България въвежда в експлоатация 18 нови

...
Патентно ведомство на Република България въвежда в експлоатация 18 нови
Коментари Харесай

Патентното ведомство с нови 18 електронни услуги

Патентно ведомство на Република България вкарва в употреба 18 нови електронни услуги от 01.06.2020 година
Въвеждането на новите услуги е в границите на осъществяването на Проект № BG16RFOP002-1.004-0002-C03 “Повишаване качеството, успеваемостта и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите на индустриална благосъстоятелност “, финансиран от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Новите услуги дават опция за подаване по електронен път на претенции за регистриране на прекачване, смяна на име и/или адрес, лицензионен контракт, необикновен залог, поръчителство и включване в масата на несъстоятелността на патенти за изобретения, потребни модели и Европейски патенти с деяние на територията на Република България. Те ще облекчат доста работата на дребните и междинни предприятия и жителите във връзка с ръководените от тях обекти на индустриалната благосъстоятелност.
Стремежът на ведомството е да удовлетвори в оптималната степен потребностите на жителите и обществеността, свързани с досегаемост на обслужването, по-добра организация и въвеждане на нови технологии. Услугите са налични през портала за електронни услуги https://portal.bpo.bg/ и за заявяването им ще се изисква сключване с дипломиран електронен автограф (КЕП). Техническа информация за потребление на електронните услуги можете да намерите в управленията за потребителя, налични на електронния портал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР