Пътен знак за ограничение на скоростта може да се превърне

...
Пътен знак за ограничение на скоростта може да се превърне
Коментари Харесай

Вижте кой пътен знак е капан за шофьорите

Пътен знак за ограничаване на скоростта може да се трансформира в капан за водачите на всеки три километра. Това откри инспекция, осъществена от в. Телеграф. Причината е, че табелите не дават отговор на законовите условия и на процедура няма потребност от тях, само че все пак не се отстраняват от институциите поради тромава процедура, безапелационен е ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при злополука Владимир Тодоров.

При последната си обиколка из страната специалистите от асоциацията и Пътна полиция преброили над 20 несъответствуващи пътни знака, с които се дефинира оптималната скорост от 50 или 60 км/ч. по 60-километров сектор сред София и границата със Сърбия – Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина. Освен за шосето до сръбската граница, от организацията са подали сигнал и за редица други сектори.

Сред тях е и пътят към Костинброд преди Волуяк. „ Той е четирилентов, като автомагистрала, даже е разграничен с мантинела. Ограничението обаче е 50 км/ч, тъй като се води обитаемо място, без това да е нужно. И несъмнено, съвсем постоянно там за нарушавания наблюдават костинбродските катаджии “, не скри Тодоров. Пътните служители на реда по данни на водачите и неправителствените организации се възползват от табелите за ограничаване на скоростта, които са постоянно събитие и по други сектори от българските пътища, и това постоянно предизвиква огромни главоболия на водачите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР