Пътен полицай прояви грубо отношение към гражданин. До инцидента се

...
Пътен полицай прояви грубо отношение към гражданин. До инцидента се
Коментари Харесай

Скандал в КАТ - пътен полицай с грубо отношение към гражданин

Пътен служител на реда прояви жестоко отношение към жител. До случая се стига след молба за издаване на шофьорска брошура.

Преди няколко месеца Симеон Бойков се връща у нас от Канада, където е професионален водач. През август изкарва българска брошура с „ C” категория. ДАИ го позволява до изпит за категория „ C+Е”, нужна за ръководство на тир. „ Беше ми почетен стажът от Северна Америка. След сполучливото полагане на изпитите, отидох да си изкарам пластиката в КАТ”, сподели Бойков пред камерата на БТВ. Според закона, категория „ C+Е” се придобива, единствено когато лидерът има стаж не по-малко от година като лидер в категория „ C”. Бойков твърди, че дава отговор на условието, доказавайки стажа си зад кормилото в Канада.

Причината за отхвърли на Пътната полиция е дупка в законодателството, обяснясни юрист. „ Tези документи, които той е подготвил за пред България не значат безусловно нищо. Вече при издаване на българската брошура, в закона няма спомагателни условия какви документи би трябвало да се представят”, съобщи юристът Атанас Константинов.

Бойков сподели още, че е отчаян, тъй като от Министерство на вътрешните работи даже не му дали писмен документ с претекстове за отхвърли. Следва скандал. Тече вътрешна инспекция в Столична дирекция на вътрешните работи по сигнала за жестоко отношение на еднообразен. А Пътната полиция е спазила закона, отказвайки брошура. „ Канадските шофьорски книжки не са по Виенската спогодба, т.е. те не се признават на територията на България”, съобщи Белла Тасева, „ Пътна полиция "-СДВР.

Министерство на вътрешните работи са дали писмо, с което ден преди абсурда в КАТ, уведомяват ДАИ, че изпитът за книжката на Бойков е в прорез със закона. От транспортното министерство оповестиха, че инспекцията по проблема е в ход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР