Пътен мост се срути в Балтимор, САЩ, след като товарен

...
Пътен мост се срути в Балтимор, САЩ, след като товарен
Коментари Харесай

Пътен мост се срути в САЩ, след като кораб се блъсна в него

Пътен мост се срути в Балтимор, Съединени американски щати, откакто товарен транспортен съд се блъсна в него. FOX Baltimore заяви това на 26 март.

„ Мостът Франсис Скот Кий се срути в река Патапско, откакто в него се сблъска товарен транспортен съд “, оповестяват публицисти.

Директорът по връзки с обществеността на пожарната в Балтимор Кевин Картрайт сподели, че минимум седем души са паднали във водата, оповестява The Hill. По думите му сега на случая на моста е имало няколко транспортни средства, измежду които камион с ремарке.


„ Целта ни в този момент е да се опитаме да спасим тези хора. Това е незабавен случай “, сподели Картрайт.

Според The ​​New York Times бреговата защита е получила сигнал за случая в 01:27 локално време. Те прецизираха, че товарният транспортен съд Dali, плаващ под флага на Сингапур, се е блъснал в мост, който е част от междущатска автомагистрала 695. Дължината на Dali е 948 фута (около 289 м). Според уеб страницата MarineTraffic корабът е напуснал пристанището на Балтимор половин час преди случая и се е насочил към Коломбо в Шри Ланка.


Транспортната администрация на Мериленд разгласява в обществените медии X, че придвижването по моста е затворено и се употребяват обходни направления. От ведомството не показват повода. Спешна помощ има на място.

По-рано, на 22 февруари, в китайския град Гуанджоу пътен мост отчасти се срути заради блъснат в него контейнеровоз. Корабът се разруши в междинната опора на моста Лисинша, заради което един от мостовите сектори беше изцяло опустошен. Автобус падна от мост във водата.

Източник – FOX Baltimore /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР