Пътен казус след ремонтите на бул. България в столицата –

...
Пътен казус след ремонтите на бул. България в столицата –
Коментари Харесай

Шофьори отнесоха тлъсти глоби заради... забравен знак

Пътен проблем след ремонтите на бул. „ България ” в столицата – близо 20 водачи ще получат солени санкции поради забравени знаци. Един от тях е за ограничаване на скоростта до 30 км/ч. и е трябвало да бъде отстранен с края на ремонта.

Оказа се обаче, че е бил пропуснат и никоя институция не е забелязала до 1 октомври. След като схванаха за забравения след края на ремонта на булеварда знак, от общината взеха решение казуса със знак на земята, оповестява bTV.

При неналичието на знак след кръстовище по устав важи ограничаването от 50 км/ч. Следвайки това предписание, пътната полиция разполага мобилна камера и настройва радара да лови нарушенителите.

Оказва се обаче, че същинското ограничаване в сектора е трябвало да бъде 70 км/ч. Съответният знак обаче се появи три дни след акцията.

По закон за знаците дава отговор стопанинът на пътя, в тази ситуация – Столичната община.

Резултатът от дейностите на институциите е цялостно комплициране измежду водачите. Един от 18 глобени евентуално ще загуби книжката си за три месеца и ще заплати 800 лева санкция, защото е сниман със 110 км/ч.

Останалите са надвишили с 30 километра и ги чакат санкции до 400 лева От общината ревизират чия е виновността за забравения знак.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР