Пътеката за COVID-19 не е достатъчно финансирана. Плаща се по

...
Пътеката за COVID-19 не е достатъчно финансирана. Плаща се по
Коментари Харесай

Д-р Мазнейков: Вместо 20 болници с 20 легла, 1 с 400

" Пътеката за COVID-19 не е задоволително финансирана. Плаща се по 1200, а един пациент коства 1400 лв.. Парите не са от НЗОК, а се отпускат целево от Министерството на здравеопазването ", съобщи пред БНР доктор Христо Мазнейков, шеф на частната МБАЛ “Св. София”, който пръв предложи концепцията за обособени Covid лечебни заведения. По думите му по този начин са прави в цивилизования свят:

" Вместо в 20 лечебни заведения да се сложат по 20 кревати, да концентрираме пациентите в една болница за 400 заболели - там ще бъде събрана и нужната инсталация, целият запас ".

Д-р Мазнейков акцентира, че не желае нищо, а прави предлагането болничното заведение му да бъде превърната в специализиране за лекуване на пациенти с COVID-19 в социална изгода:

" Искаме единствено пациентите да се усещат добре ".

24 пациенти има в Covid отделението на " Св. София ", за които се грижат двама лекари и две сестри:

" Няма никакви свободни кревати, чакат на опашка хората - един излиза, различен влиза ", посочи той.

Според доктор Мазнейков не са нужни по-сериозни ограничения и затваряне на страната:

" Подкрепям премиера, който най-сетне зае позицията на доцент Атанас Мангъров. Държавата би трябвало да работи. Имаме хиляди жертви на произшествия, а не сме спрели да караме коли. Ако стоим на 2 метра един от различен, нито един човек няма да се болести. Това би трябвало да се вменява на хората. Имаме познания за болестта и знаем по какъв начин да се пазим. Просто хората не се подчиняват и не извършват това, което споделяме. Пътят, който държавното управление пое, е верният ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР