Път ремонтиран за 10 млн. лева се разцепи.Ремонтиран преди две

...
Път ремонтиран за 10 млн. лева се разцепи.Ремонтиран преди две
Коментари Харесай

Път ремонтиран за 10 млн. лева се разцепи

Път ремонтиран за 10 млн. лв. се разцепи.Ремонтиран преди две години третокласен път, който свързва Хисаря с пътя Карлово-Пловдив и автомагистрала “Тракия ” е в извънредно неприятно положение.

Пропадания и напуквания по асфалта на трасето Черничево-Дуванлии вбесява водачите, които го употребяват всекидневно.

Път ремонтиран за 10 млн. лв. се разцепи

В двукилометрова права на границата сред Калояновска и Хисарска общини са се образували неравности.Има пропадания на шосето, на асфалта са се образували огромни фуги. Те основават заплаха при придвижването.

При дъжд ще се пълнят с вода и ще подкопават както горния пласт на асфалта, по този начин и основата

Жители на Хисаря също недоволстват от това положение на пътя. Те сигнализират за казуса в Агенция „ Пътна инфраструктура “. Десетки жители пишат за казуса и в обществените мрежи.

Иван Ладжев от Хисаря алармира, че от една седмица се прави ремонт на сектор от пътя и този ремонт съгласно него е „ възмутителен “, написа novini.bg

“Ръси се пясък, фугите се поливат с някаква течност и се мете с метли ”

Днес, 4 октомври, той входира сигнала в Агенция „ Пътна инфраструктура “.

“Пътят Черничево-Дуванлии, който е част от републиканската пътна мрежа, с дължина 8 километра бе главно ремонтират през 2020 година В този ремонт бяха вложени близо 10 милиона лв.. А технологията включваше структура с насипване на слой 10 см натрошен камък, по-късно 30 см студено фрезоване и в допълнение свързващи субстанции, последвано от полагане на два пласта асфалт – първият е 10 см, по-късно още един пласт с дебелина 4 см, който да поеме тежкото придвижване. Трасето бе разширено и бяха инсталирани мантинели, както съответната маркировка. Пътят е извънредно доста претрупан, по него всекидневно минават камиони с товар до 50 тона, единствено от Хисаря всекидневно излизат най-малко по 20 тира, натоварени с по 40 тона минерална вода.

Пътят Черничево-Дуванлии е проблематичен от неговото изграждане. При неговото създаване преди повече от половин век трасето е било насипвано тук-там, с цел да се изравни терена. Някъде насипите са били до 3 метра. Тези насипвания не престават да пропадат.

Ето какво дадоха отговор от фирмата-изпълнител, строила въпросния сектор:

„ Запознати сме с казуса с появилите се пукнатини в правата сред селата Черничево и Дуванли. Той не е новопоявил се. Дори и сега наши екипи запълват пукнатините по пътната права. Ремонтът, който сме създали от 17-ти до 25-ти км. на Третокласен път 642, е осъществен по всички стандарти за качество, дава отговор изцяло на предоставеното ни от АПИ задание и е признат от възложителя без забележки. В търсене на трайно решение нашите екипи направиха неколкократни щателни обследвания на проблематичния сектор и откриха, че няма софтуерна причина за появяването на пукнатините. Затова сме се обърнали към АПИ да насрочи инспекция със експерти по хидрология и геология, защото регионът е доста водонаситен и това би могло да е причина за напукване на градивните пластове “.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР