Пат Гелсингър обясни с късмет успеха на Nvidia в изкуствения

...
Пат Гелсингър обясни с късмет успеха на Nvidia в изкуствения
Коментари Харесай

Nvidia успяла на AI пазара с късмет, смята Intel


Пат Гелсингър изясни с шанс триумфа на Nvidia в изкуствения разсъдък
(снимка: CC0 Public Domain)

Успехът на Nvidia на пазара за изкуствен интелект, където компанията е най-големият снабдител на AI ускорители, провокира серия отрицателни мнения от съперника Intel. В следващо изказване Пат Гелсингър сподели, че Nvidia просто е имала шанс да заеме трона на AI пазара и, че самата Intel можеше да бъде там, в случай че планът Larrabee не беше анулиран.

Intel реши още веднъж да нападна вербално Nvidia. Наскоро основният изпълнителен шеф на компанията Пат Гелсингър съобщи, че цялата промишленост желае да отстрани архитектурата CUDA, а в този момент CEO-то на Intel сподели, че всички настоящи достижения на Nvidia са просто шанс.

“Дженсън [шефа на Nvidia] работи доста интензивно, с цел да усили изчислителната мощ, най-вече за графики, и по-късно извади невероятен шанс. Те даже не желаеха да поддържат първия си AI план ”, разяснява Гелсингър, представен от WCCF Tech.

Гелсингър също счита, че в този момент пазарът можеше да е изцяло друг, в случай че Intel не беше затворила плана си Larrabee. “Когато бях изпъден от Intel преди 13 години, те затвориха план, който можеше да промени формата на AI ”, съобщи мениджърът.
още по темата
Можем ли в действителност да кажем, че Nvidia просто имаше шанс? До известна степен това е правилно, защото до неотдавна Nvidia въобще не говореше за изкуствен интелект и опциите на GPU в тази област. От друга страна, сякаш преди 10 години никой различен не е мислил в тази посока.

Може също да се означи, че Nvidia беше подкрепена от настоящия си вицепрезидент за проучвания в региона на приложното надълбоко образование Браян Катанцаро, който по едно време е работил в Intel, в това число върху плана Larrabee.

“През 2007 година работих в Intel по приложения на Larrabee. След това през 2008 година се реалокирах в Nvidia, с цел да работя върху ML (машинното обучение). И по този начин, бях там по това време и на двете места и мога да кажа: превъзходството на Nvidia не беше резултат от шанс. Това пристигна от визия за бъдещето и осъществяване. Каквито липсваха на Intel ”, безапелационен е Браян Катанцаро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР