"Път Е79 Даскалово - Дупница няма Акт 16", това обяви

...
"Път Е79 Даскалово - Дупница няма Акт 16", това обяви
Коментари Харесай

МРРБ: Участъкът от Струма, където стана катастрофата с автобуса, няма Акт 16

"Път Е79 Даскалово - Дупница няма Акт 16 ", това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова. Тя показа на брифинг резултатите от инспекцията на ведомството след тежката злополука с македонския рейс преди няколко дни.

По думите ѝ повода да няма Акт 16 са неприключили отчуждителни процедури, оповестяват от Нова телевизия. Според Комитова през 2013 година този път няма габарити на автомагистрала. По план той е с ограничаване от 90 км/час, само че все пак скоростта е вдигната до 120 км/час. „ Не можем да твърдим, че скоростта е причина за нещастието, само че съгласно нас пътят не дава отговор за тази скорост”, акцентира Комитова. „ Пътната настилка е много добра”, добави тя.

По отношение на маркировката районният министър съобщи, че това е нещо, което се възобновява от време на време. „ От предходната година имаме контракт с две компании, които имат ангажимент да я възобновяват. Към датата на злополуката обаче е изпълнена единствено осевата линия, като има 6-месечно закъснение на осъществяване на маркировката”. Същите две компании е трябвало да слагат и указателни знаци. „ Има подложен знак за скорост 120 км/час, чийто индикатори за видимост са били над допустимите ", уточни министър Комитова. „ Мантинелата към днешна дата е добра във връзка с нормите, настоящи през 2007 година, когато е поставяна”, добави още тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР