Път Е-79 от км 0 до км 31, в участъка

...
Път Е-79 от км 0 до км 31, в участъка
Коментари Харесай

Комитова: Фаталната отсечка на Струма не е нито магистрала, нито скоростен път, няма и Акт 16

" Път Е-79 от км 0 до км 31, в сектора сред селата Даскалово и Долна Диканя, където стана злополуката със северномакедонския рейс, няма Акт 16 ". Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова. Тя показа резултатите от инспекцията на ведомството след трагичния случай от предходната седмица. По думите ѝ през 2007 година е направен АКТ 15 и правата е открита от тогавашния министър председател. 

По думите й повода да няма Акт 16 са неприключили отчуждителни процедури. През 2013 г. този път няма габарити на автомагистрала. По план той е с ограничаване от 90 км/час, само че все пак скоростта е вдигната до 120 км/ч, изясни Комитова.

По думите на Комитова през 2013 година този път няма габарити на автомагистрала. По план той е с ограничаване от 90 км/час, само че все пак скоростта е вдигната до 120 км/час. " Не можем да твърдим, че скоростта е причина за нещастието, само че съгласно нас пътят не дава отговор за тази скорост ", акцентира Комитова. " Пътната настилка е много добра ", добави тя.

По отношение на маркировката районният министър съобщи, че това е нещо, което се възобновява от време на време. " От предходната година имаме контракт с две компании, които имат ангажимент да я възобновяват. Към датата на злополуката обаче е изпълнена единствено осевата линия, като има 6-месечно закъснение на осъществяване на маркировката ".  

Същите две компании е трябвало да слагат и указателни знаци. " Има подложен знак за скорост  120 км/час, чийто индикатори за видимост са били над допустимите ", уточни министър Комитова. " Мантинелата към днешна дата е добра във връзка с нормите, настоящи през 2002 година, когато е поставяна ", добави още тя. 

“Минали са над 20 години. Доста министри са били на власт през това време. Издаването на Акт 16 на този път, след толкоз време, е много сложна задача ", безапелационна е министър Комитова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР